Apartments Balić

 Hvar

Otok Hvar spada u 10 najljepših otoka na svijetu (magazin TRAVELER). Ovdje ćete naći lijepu prirodu, čisto azurno plavo more, zdravu i preko cijele godine, blagu klimu. Hvar je najsunčaniji otok na Jadranu. Od svibnja do listopada se možete kupati u moru. Na otoku osjećate opojni miris lavande, ružmarina, kadulje, vrijesa i drugog mediteranskog raslinja. Dalmatinska kuhinja nudi vam riblje specijalitete, rakove i školjke kao i mesne specijalitete. To su samo neki od argumenata da posjetite otok Hvar.

Otok Hvar dobio je još jedno međunarodno priznanje, veliku nagradu čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler, čiji su ga glasovi svrstali na sam vrh najboljih otoka na svijetu i donijeli titulu najboljeg otoka u Europi! Condé Nast Traveler i ove je godine, po 32. put organizirao izbor najboljih svjetskih otoka, a za Nagradu po izboru čitatelja glasovalo je više od 600 tisuća glasača. Proglašenje nagrada održano je u ponedjeljak, 7. listopada 2019., kada su objavljeni laureati po kontinentima, a upravo je otok Hvar zasjao na prvome mjestu europske liste najboljih otoka.

Dobrodošli u grad Hvar

Grad Hvar sa 150 - godišnjom turističkom tradicijom odmah se otkriva kao spomenik i skriveni dragulj vremena. U Hvaru nailazite na mnoštvo spomenika koji potvrđuju njegovu bogatu prošlost. Po mnogima je veličanstveni trg okružen katedralom sv. Stjepana, palačama Grode i kaskadama kamenih kuća Burka, je najveći i jedan od najljepših trgova na Jadranu. Na trgu se nalazi i najstarije komunalno kazalište u Europi sagrađeno 1612. godine.

Blaga mediteranska klima, sunce koje sjaji gotovo 3000 sati u godini, bujna vegetacija, slikovite uvale, prekrasne plaže i izletišta, bistro noćno nebo s zvijezdama kao na dlanu, čisto azurno more koje darežljivo otkriva sve bogatstvo podmorskih Neptunovih vrtova, opojni mirisi ružmarina, lavande, vrijesa i kadulje ili pjev cvrčaka u podne, dojmovi su koji najtrajnije ostaju utkani u vaš doživljaj Hvara, a što ga čini jednim od najprivlačnijih ljetovališta na Jadranu.

Grad Hvar je također poznat po raznovrsnoj zabavi i noćnom životu: „Carpe Diem bar“ na hvarskoj rivi, „Hula Hula bar“, „Carpe Diem Beach“ na otoku Stipanska, „Pasarola“, „Nautica Bar“, „Pink Champagne Bar“ i drugi.